Завантаження...

Гелькоут GC LS 97 PA RAL 7040

Немає у наявності
Код
22169
0,00 ₴

Crystic 97PA (або 90PA) - попередньо прискорений ізофталевий гелькоут. Призначений для нанесення напиленням. Гелькоут Crystic 97РА поставляється в обмеженому діапазоні кольорів.
Гелькоут Crystic 97РА призначений для використання в суднобудуванні і будівництві, а також підходить для виконання всіх видів загальних формувальних робіт.

Гелькоут GC LS 97 РА схвалений Регістром судноплавства Ллойда для використання в конструкціях суден, що перебувають під його наглядом. Якщо виріб передбачається експлуатувати в морських умовах або в контакті з водою, то ламінат рекомендується виготовляти на основі спеціальних ізофталевих поліефірних смол, таких як Crystic 489 PA

Crystic 97PA (або 90PA) - попередньо прискорений ізофталевий гелькоут. Призначений для нанесення напиленням. Гелькоут Crystic 97РА поставляється в обмеженому діапазоні кольорів. Інформація, що міститься в цьому посібнику, відноситься також і до його кольорових модифікацій.

Гелькоут Crystic 97РА призначений для використання в суднобудуванні і будівництві, а також підходить для виконання всіх видів загальних формувальних робіт.

Гелькоут Crystic 97РА має чудову водостійкість і стійкість до атмосферних впливів, має низьку в'язкість і характеризується низьким насиченням повітрям в процесі нанесення. Має гарну покривістість, не стікає з похилих і вертикальних поверхонь і після затвердіння утворює щільну повітронепроникну плівку, що має гарну адгезію до ламінату.

Атестація: Гелькоут Crystic 97РА схвалений Регістром судноплавства Ллойда для використання в конструкціях суден, що перебувають під його наглядом. Якщо виріб передбачається експлуатувати в морських умовах або в контакті з водою, то ламінат рекомендується виготовляти на основі спеціальних ізофталеву поліефірних смол, таких як Crystic 489 PA.

Рекомендації по затвердженю. Для забезпечення хороших технологічних властивостей Crystic 97РА , тобто щоб він не стікав з похилих і вертикальних поверхонь, мав необхідну покриваність та змочуваність, мав хорошу адгезію до ламінату і швидко затвердівав, необхідно ретельно дотримуватися рекомендованої пропорції між гелькоутом і каталізатором.Самостійна модифікація гелькоута може зруйнувати тонкий баланс складових компонентів, досягнутий при його виробництві. Тому користувачі повинні строго дотримуватися даються в цій інструкції рекомендацій.

Перед використанням гелькоут Crystic 97РА повинен досягти температури робочого приміщення 18 ° С - 20 ° С. Щоб уникнути насичення повітрям, добре перемішайте вручну або за допомогою низькошвидкісного змішувача, потім дайте настоятися для відновлення тиксотропності. Для початку реакції затвердіння гелькоут Crystic 97PA вимагає тільки додавання каталізатора. Рекомендований каталізатор - каталізатор М або Бутанокс М50, що додається в гелькоут в кількості 2%. При використанні інших каталізаторів проконсультуйтеся, будь ласка, з технічним відділом нашої компанії. Каталізатор необхідно ретельно диспергувати в гелькоуті з використанням, у міру можливості, низькошвидкісної механічної мішалки.

Життєздатність

У наведеній нижче таблиці представлено час гелеутворення 100 г гелькоута Crystic 97 PA, що містить 2 г затверджувального агента, в залежності від температури:

Температура

Життєздатність в хвилинах

15°С

17

20°С

12

25°С

8

Перед початком затвердіння температура гелькоута, технологічної оснастки і робочого приміщення повинна бути не нижче 15 ° С. Якщо потрібно скоротити час гелеутворення, то треба використовувати каталізатори більш високої активності. При температурі матриці 18 ° C -20 ° С гелькоут буде готовий для початку ламінування приблизно через 1 годину. Початок ламінування може бути відкладено до 8 годин за умови, що поверхня гелькоута за цей час не буде забруднена. Якщо користувач бажає відкласти початок ламінування на більш пізній термін, він повинен провести тести і переконатися, що адгезія до ламінату буде задовільна.

Напилювання

Рекомендується:

  • перед нанесенням акуратно перемішати гелькоут вручну або за допомогою низкооборотного змішувача;
  • перед використанням переконатися в досягненні гелькоутом температури робочого приміщення 18 ° с - 25 ° с (при температурі нижче 18 ° с для якісного напилення потрібно більш високий тиск, що призведе до збільшення пористості поверхні);
  • проводити напилення при найменшому можливому тиску, зберігаючи при цьому прийнятну форму розпилу і суцільний відбиток факела;
  • нанесіть гелькоут тонким шаром, потім домагайтеся потрібної товщини, завдаючи рівні паралельні мазки товщиною 0.125 мм (0.005 дюймів), поки товщина мокрого шару не складе 0.5 - 0.625 мм (0.020 - 0.025 дюймів). Таким чином, Ви отримаєте покриття з найменшою пористістю і без дефектів кольору.

Не рекомендується:

• розмішувати гелькоут високооборотними змішувачами, так як це тимчасово порушить його тиксотропність і призведе до зневоднення складу;

• перевищувати товщину мокрого шару 0.625 мм, так як покриття значної товщини перешкоджають виходу повітря;

• наносити надлишок гелькоута в кутах, так як це так як це може привести до передчасного відходження покриття.

Гелькоут Crystic 97PA особливо підходить для безповітряних систем напилення з зовнішньої подачею каталізатора. Crystic 97PA може також успішно використовуватися з традиційними розпилювальними системами за умови, що час напилення буде менше часу гелеутворення. Перед початком напилення пістолет і шланги повинні бути ретельно перевірені, щоб переконатися в тому, що вони будуть працювати належним чином. У разі необхідності пістолет і шланги необхідно промити яким-небудь розчинником. Потім необхідно підключити пістолет до повітряної магістралі і встановити правильний тиск. Це дозволить не тільки нанести гелькоут щільним, ненасиченим повітрям, шаром, а й уникнути відділення пігменту від смоляної основи.

Гелькоут напилюють розмашистими плавними рухами, стежачи за тим, щоб пістолет знаходився на відстані 40 ... 60 см від поверхні матриці. Навіть якщо напилювати гелькоут належним чином, на його поверхні можна виявити місця, що нагадують апельсинову шкірку. Якщо таких місць дуже багато, то це свідчить про те, що розпилювальний пістолет налаштований неправильно або напилення відбувається з дуже близької відстані.

Для більшості виробів товщина мокрої плівки гелевого покриття рекомендується в межах 0.500 - 0.625 мм . Для вимірювання товщини плівки гелькоута існують недорогі і зручні в застосуванні товщиноміри. Орієнтовно можна вважати, що 450 - 650 г гелькоута на один квадратний метр дозволяє отримати нормальну товщину. Для матриць рекомендується товстий шар гелькоута, беручи до уваги те, що матриця протягом експлуатації може шліфуватися або шліфується при необхідності. Щоб мінімізувати насичення гелькоута повітрям, його треба наносити в два шари. Другий шар наноситься тільки після повної полімеризації першого шару, коли припиниться емісія стиролу, але він буде ще досить липким для гарної адгезії.

Добавки

Введення пігментних паст або інших добавок може чинити негативний вплив на здатність гелькоута до розпилення. Щоб уникнути цього Crystic 97РА поставляється в обмеженій колірній гамі, що також знижує можливості помилок при змішуванні з невеликими кількостями пігментних паст. Введення добавок може також негативно позначитися на здатності отвержденного гелькоута протистояти впливу погодних умов і води.

Характерні властивості

У таблицях наведені характерні властивості гелькоута Crystic 97РА, зафіксовані при тестуванні згідно Британському стандарту BS2782.

  Властивості

Одиниця вимірювання

Рідкий гелькоут

      97PA/90РА

91РА

Колір

 

мутноватий, рожевий

мутноватий, рожевий

В'язкість при 25°С

 

тіксотропний

тіксотропний

Питома маса при 25°С

 

1.1

1.1

Вміст летких речовин

%

44

44

Строк зберігання в темряві при 20°С

місяці

3

3

Час гелеутворення при 25°С і використанні 2% катализатора М (Бутанокс М50)

хвилини

8

5

 

Властивості

Одиниця вимірювання

Повністю затверджений гелькоут*

(ненаповнене лиття)

97PA/90PA

91PA

Твердість по Барколу

(модель GYZJ 934-1)

 

40

42

Водопоглинання за 24 г при 23°С

мг

18

17

Деформаційна теплостійкість (1.80 МПа)

°С

73

70

Подовження при розриві

%

2.5

1.9

Міцність при розтягненні

МПа

66

57

Модуль пружності при розтягненні

МПа

3400

3540

  • Схема затвердіння: 24 години при температурі 20ºС 3 години при температурі 80ºС

    † Схема затвердіння: 24 години при температурі 20ºС, 5 годин при 80ºС 3 години при 120ºС


Постзатвердження

Ламінати задовільної якості для більшості застосувань можуть бути отримані шляхом затвердіння гелькоута Crystic 97РА і Crystic 91РА при температурі робочого приміщення 20 ° С. Однак для досягнення оптимальних характеристик ламінати до їх введення в експлуатацію повинні піддатися додатковому затвердінню за наступним графіком: спочатку виливок отверждается протягом 24-х годин при температурі 20 ° С, потім проходить затвердіння в печі протягом 3-х годин при 80 ° С.

Зберігання

Гелькоут Crystic 97РА слід зберігати в темному місці в спеціальних закритих контейнерах. Рекомендована температура зберігання повинна в міру можливості перебувати в діапазоні 20 ° С - 30 ° С. В ідеалі контейнери необхідно розкривати тільки безпосередньо перед використанням.

Упаковка

Гелькоут Crystic 97РА поставляється в контейнерах ємністю 25 кг і 225 кг.

Докладніше
Тара25кг
БрендCrystic
ВиробникSCOTT BADER
Тип УпаковкиВідро
ІндикаторНі
Зверніть, будь ласка, увагу!

- Для видачі рідких складових в нестандартній упаковці додатково потрібно оплатити тару від 162 грн за одиницю, в залежності від об'єму замовлення.
- Всі ціни на сайті вказані за одиницю товару (шт / кг / л)
Back to Top