Гайд по валіках від GRP Tools

Якщо ви формуєте склопластикові вироби вручну, то в нагоді стануть прикаточні валіки британського виробника GRP Tools, що понад 40 років спеціалізується на виготовленні інструментів для виробництва армованих склопластиків. В нашому асортименті наявні найзручніші та найпопулярніші моделі, які допоможуть:

  • ущільнити ще не затверділий склопластик (просочений поліефірною смолою скломатеріал);
  • видалити бульбашки повітря, які з’являються в ламінаті в процесі формування.

Якщо поверхня виробу велика та здебільшого рівна - використовуйте Paddle Roller - валік з поздовжніми канавками. Він має відмінні змочувальні властивості та його легко чистити. Але будьте уважними: при швидкому прикатуванні Paddle Roller може розбризкувати смолу, а при роботі з низьков’язкими смолами - сприяти проникненню повітря в середину ламінату. 

V-Roller Bubble Buster - лідер серед засобів для ефективного видалення бульбашок. Особливо ефективний при роботі з низьков’язкими смолами та при використанні високонаповнених смол. Серед недоліків лише розбризкування смоли при швидкому прикатуванні.

Якщо поверхня вашого виробу має багато кутів, впадин, щілин та інших важкодоступних місць - беріть в руки Aluminium Disc Roller. Саме він дістане туди, куди не здатні дістатись інші інструменти для просочення та прикатування, та допоможе отримати чіткий контур.

Для рельєфних поверхонь створено Bristle Brush Roller - валік зі спірально розташованою щетиною. За рахунок щетини цей інструмент має багато переваг: 

  • підходить для нерівних і криволінійних поверхонь; 
  • ефективно усуває дрібні бульбашки повітря, поверхневі дефекти та точкові отвори;
  • підходить для тонких ламінатів, вуглецевих волокон та епоксидних смол.

Але щетина має також і ряд недоліків, серед яких налипання скловолокна, просочування щетини смолою, необхідність дуже ретельної очистки.

Найуніверсальніший з усіх інструментів для прикатування - Steel Bolt Roller - доступний у декількох розмірах, що дозволяє працювати з поверхнями різної площі та складності. 

Всі валіки сумісні з більшістю смол та стійкі майже до всіх видів чистячих засобів.