Система швидкого виготовлення матриці

Система швидкого виготовлення матриці включає:

  • Crystic Glosscoat і Crystic Primecoat для отримання глянцевої поверхні матриці.
  • Crystic Gelcoat 15PA - вінілефірний гелькоут, стійкий до утворення потьоків, забезпечує отримання поверхні з високим рівнем блиску, що відрізняється високою стійкістю до ударів.
  • Crystic 679PA - вінілефірний, модифікований DCPD, скінкоут, що зменшує рівень «копірефекту» подальшої ламінації.
  • Cristic RTR 4010PA - смола для швидкого виготовлення матриці.

 

Опис процесу:

Етап 1 – Приготування поверхні майстер-моделі

Поверхня майстер-моделі повинна бути ідеально рівною. Для цього застосовуйте Crystic Glosscoat і Crystic Primecoat.

Перш, ніж розбавляти обидва матеріали до в'язкості, необхідної для їх напилення, і затверджувати з допомогою 2% AKPA A-50 G, Crystic Glosscoat і Crystic Primecoat потрібно ретельно перемішати.

Crystic Primecoat призначений як для напилення, так і для нанесення пензлем. Crystic Glosscoat розроблений для напилення.

Вязкість Crystic Glosscoat і Crystic Primecoat можна знизити шляхом додавання чистого ацетону від 5 до 20%. Однак, потрібно робити паузи між напиленням шарів, щоб ацетон встиг випаруватися. 

Для отримання плівки товщиною 0,5 мм витрата Crystic Primecoat становить 850 г/м2, витрата Crystic Glosscoat – 750 г/м2. Crystic Primecoat легше, ніж Crystic Glosscoat піддається шліфуванню, Crystic Glosscoat можна відполірувати до отримання глянцевої поверхні.

При температурі цеху в 20°С проведення абразивної обробки поверхні можливо вже через 2 години після напилення Crystic Glosscoat і Crystic Primecoat. Перед виклейкою матриці переконайтеся в тому, що Crystic Glosscoat повністю затвердів.

В іншому випадку покрийте майстер-модель шаром Frekote FMS. Нанесіть шар розділюючого агента, наприклад, віск Frеewax.

производство матриц1

Етап 2 – Виробництво матриці. Нанесення Crystic Gelcoat 15PA

Crystic Gelcoat 15PA - ударостійкий гелькоут, особливо стійкий до утворення потьоків.

Crystic Gelcoat 15PA призначений для нанесення напиленням, затверджується за допомогою 1% AKPA A50G. Пістолет GS-140, тиск не більше 4-х атмосфер.

Гелькоут рекомендується наносити в 2 шари з інтервалом в 90 хвилин. На один квадратний метр матриці витрачається 600 г матеріалу.

Crystic Gelcoat 15PA поставляється в діапазоні 5 стандартних кольорів.

производство матриц2

Етап 3 – Нанесення вінілефірної смоли Crystic 679PA Skin Coat

Crystic 679PA – тиксотропна, передускоренна вінілефірна смола, модифікована DCPD (DiCycloPentaDiene), що надає смолі такі властивості, як зручність в застосуванні і відсутність ймовірності недостатнього затвердіння. Використовуйте AKPA A-50G в кількості 2% для початку процесу затвердіння.

Скінкоут призначений для зменшення рівня «копірефекту» подальшої ламінації.

Для цього рекомендується нанести 2 шари скломату з поверхневою щільністю 300 г/м2просоченого 1200 г Crystic 679PA. У деяких випадках поверх скломату потрібно нанести шар скловуалі, також просоченої Crystic 679PA.

Прикатайте та видаліть повітря прикаточним валиком з поперечним перерізом.

Перед подальшою викладкою ламінату скінкоут необхідно витримати близько 90 хвилин.

производство матриц3

Етап 4 – Нанесення смоли

Crystic RTR 4010PA – Смола для швидкого виготовлення матриці (24-36 годин)

Crystic RTR 4010PA – передускоренна безусадкова смола, характеризується швидким процесом затвердіння, дозволяє виклеювати мокрим по мокрому до 4 шарів скломату з поверхневою щільністю 450 г/м2.

В смолу для початку затвердіння необхідно додати каталізатор: PROMOX P200TX або AKPA A-50G.

Перемішайте смолу з каталізатором, за допомогою кисті або валика нанесіть Crystic RTR 4010PA на затверділий шар скінкоута, викладіть один шар 450 г/м2 скломату, просочіть його смолою, прикатайте його, одночасно видаляючи повітря металевим валиком. Цим же способом нанесіть ще три шари скломату.

Витрата смоли на шар скломату з поверхневою щільністю 450 г/м2 становить 1,8 кг.

производство матриц4

Увага! мінімальний шар формування - 4 шари скломату з поверхневою щільністю 450 г/м2. Якщо товщина буде менше - ви не досягнете потрібного піку температури і як наслідок не буде ефекту відсутності усадки.

Приблизно через 60 хвилин смола почне желіроватися і в міру затвердіння міняти колір від оливкового до кремового. Смола повинна досягти піку екзотерми 50-58ºС.

Для додаткової міцності ламінату після його затвердіння можуть застосовуватися ребра жорсткості, несучі рами та інше.

Отриману матрицю необхідно витримати як мінімум протягом доби.

 

 

(Перед застосуванням ознайомтеся з технічними паспортами на матеріали).

производство матриц5