Композитний словник. Основні терміни

Композиційний матеріал (композитний матеріал, композит) - матеріал, що складається з двох або більше компонентів. Являє собою полімерну основу (поліефірна смола, епоксидна смола) із заданим розподілом у ній зміцнювачів (скловолокна, вуглецеві волокна, частинки та ін.) при цьому ефективно використовуються індивідуальні властивості складових композиції. Має унікальні властивості в порівнянні з властивостями окремих компонентів.

Ламінат - мокрий склопластик, що складається з ще не затверділої поліефірної смоли та наповнювача.

Матриця (форма) - формоутворювальне оснащення, використовується для формування виробів зі склопластику або виливків зі штучного каменю

Полімербетон – різновид штучного каменю, використовується для створення виробів, що несуть силове навантаження (блоки, плити), для армування поверхонь або виробів. Має покращені властивості в порівнянні з цементним бетоном

Склопластик - композитний матеріал, що складається з синтетичної смоли (поліефірна, епоксидна і т.д.) та армуючого матеріалу - скломата, склотканини або ровінгу. Використовується як конструкційний матеріал у різних галузях техніки.

Штучний камінь - конструкційний матеріал, основними компонентами якого є сипучий наповнювач і поліефірна смола. Відмінні риси: висока міцність, стійкість до побутових забруднювачів, слабка теплопровідність, можливість імітації різних типів натурального каменю.

Штучний мармур - різновид штучного каменю, в якому тонкий зовнішній шар зроблений з гелькоуту. Силова конструкція виготовлена з полімербетону. Штучний мармур використовується для створення декоративних виробів.